Cercador Pàgina Principal   
Jornada de Programari Lliure
JPL 2006
 
Per més informació:

Universitat de Barcelona
Facultat de Matemàtiques UB
Edifici Històric
(Plaça Universitat)

C/ Gran Via de les Corts Catalanes, 585
08007 Barcelona
Telèfon: 93 402 15 97
Fax: 93 402 16 01

 

Tallers

1. Títol: Install-Party d'Ubuntu 5.10 (The Breezy Badger)
Nivell: introductori
Responsable/s: Sr. Miquel Colomer (UB)

Presentació: Ubuntu és una distribució GNU/Linux que es basa en Debian i aporta un salt qualitatiu cap endavant per a penetrar amb més efectivitat als escriptoris dels usuaris domèstics, empreses i organitzacions públiques. Ubuntu combina el millor de Debian Sarge (programes estables, testejats i ben integrats), així com un sistema d'actual·lització semestral que ofereix una major seguretat en el moment de renovar els paquets.

Per inscriure't, clica aquí.

Url de descàrrega: aquí

2. Títol: Tikiwiki CMS/Groupware
Nivell: introductori
Responsable: Xavier de Pedro (GCLUB - UB)

Presentació: És una plataforma colaborativa lliure molt potent i versàtil que fan servir col·lectius, ONG's, cooperatives, indymedia, empreses... d'arreu del món, que té un Wiki molt potent, entre moltes altres funcionalitats asociades al Wiki (fulls de càlcul, formularis, SIG, navegació per mòbil, publicació de contingut directament des d'OpenOffice, ...).
Un Wiki és una eina fàcil i ràpida per redactar col·laborativament documents en grup per internet.
L'objectiu del taller és practicar amb l'ús dels Wikis, i explorar
breument els mòduls de funcionalitats de què disposa. Per al professorat interessat, es mostrarà l'ús que s'ha fet d'aquest portal en 4 projectes recents d'innovació docent finançats per entitats públiques.3. Títol: SVG, Gràfics Vectorials
Nivell: avançat
Responsable/s: Sr. Miquel Colomer (UB)

Presentació: Scalable Vector Graphics es tracta d'un estàndard obert definit i publicat pel consorci W3C, que permet la representació de gràfics vectorials mitjançant XML. El gràfics vectorials permeten l'escalat sense perdre qualitat a diferència de la resta de formats gràfics no vectorials (com JPEG, PNG o GIF).

Material:
- Presentación: aquí (PDF)